2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kitüntették Johannist Münchenben

2018. június 03. 10:44, utolsó frissítés: 10:44

Franz Josef Strauss díjjal tüntette ki a németországi Hanns Seidel alapítvány Klaus Johannis államelnököt - írja az Agerpres.

A magasrangú politikusok és a társadalmi élet elimsert szereplőinek jelenlétében szervezett müncheni ceremónián Barbara Stamm, a bajor parlament elnöke mondott laudációt, a Hanns Seidel alapítvány elnöke, Ursula Männle jelenlétében.

A Franz Josef Strauss díjat 1996 óta osztják ki, a Keresztényszociális Unió (CSU) karizmatikus vezetőjének nevét viseli, akinek idején pártja a CDU bajor politikai partnere lett. Strauss 1988-ban bekövetkezett haláláig, 27 éven keresztül vezette a pártot.

A díjat a rendkívüli politikai, piacgazdasági, társadalmi, művészeti és kulturális megvalósításokért, a demokratikus gondolkodás terjesztéséért ítélik oda. A díjat többek között Helmut Kohl német kancellár, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, George Bush, az Amerikai Egyesült Államok elnöke és Jean-Claude Juncker EB-elnök is megkapta.

A díj elismeri Klaus Johannis érdemeit a korrupcióellenes harcban, az igazságügyi törvények reformjával kapcsolatos munkájában, a jogállamiság megerősítésében és a demokratikus folyamatok javításában. A díjjal járó 10 000 eurós pénzjutalmat Klaus Iohannis az "Egy gyermek, egy remény" alapítványnak ajánlotta fel, akik többek közt autista és Down-szindrómás gyerekeket támogatnak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS