2019. február 16. szombatJulianna, Lilla
-2°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader is biztos benne, hogy Johannis tiszteletben tartja az alkotmánybíróság döntését

2018. július 02. 09:42, utolsó frissítés: 09:42

Késik az alkotmánybíróság Laura Codruţa Kövesivel, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészével kapcsolatos döntés betartása, de meggyőződése, hogy Klaus Johannis államelnök betartja, jelentette ki Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

„Bármely döntés azonnal kötelező érvényűvé válik, amint megjelent a Hivatalos Közlönyben. (...) Nem olyan döntésről van szó, amely 15,30 vagy akár 45 nap múlva lépjen hatályba, amint azt egyesek mondták, mint ahogyan nem olyan döntés, amely akkor válik érvényessé, amikor mi megértettük, hogy miről is szól. Ha nehéz megértenünk 133 oldalnyi szöveget, akkor elolvashatjuk a rendelkezőt, mert ha megértjük, ha nem végül is tudnunk kell, hogy a rendelkező kötelező érvényű, amint a döntés megjelenik a Hivatalos Közlönyben” - nyilatkozta Toader vasárnap az RTV műsorában.

Az igazságügyi miniszter azt is megemlítette, hogy az Európai Unió kritizálta Lengyelországot, amiért nem tartották tiszteletben az alkotmánybíróság döntését, de Romániának nem kellene erre az útra lépnie, az államfőnek pedig példát kellene mutatnia.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS