2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meghalt egy férfi, aki augusztus 10-én sérüléseket szerzett a bukaresti tüntetésen

2018. augusztus 20. 13:02, utolsó frissítés: 13:10

Vasárnap éjszaka elhunyt a kórházban egy Teleormán megyei 62 éves férfi, aki augusztus 10-én részt vett a Bukarestben tartott kormányellenes tüntetésen, amelyen a rendőrség oszlatás céljából többek között vízágyút és könnygázt is bevetett. A férfit a tüntetés után 5 nappal szállították belső vérzéssel az alexandriai sürgősségi kórházba, ahol később elhunyt.

Sajtóértesülések szerint a férfi orvosi ellátásra szorult a tüntetésen, miután a csendőrök könnygázt vetettek be a tüntetők ellen, viszont akkor a SMURD munkatársai nem szállították kórházba.

Jelenleg vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a férfi halálát és hogy az összefüggésben áll-e az tüntetésen szerzett sérüléseivel.

Összesítések szerint az augusztus 10-i bukaresti tüntetésen 452 személyt, köztük 33 csendőrt részesítettek orvosi ellátásban. Ezek közül 70 személyt, köztük 14 csendőrt kórházba szállítottak, közülük kilencet 24 óránál hosszabb ideig tartottak bent. A kilenc közül három csendőr, jóllehet ezek védőöltözetet viseltek.

A csendőrség korábban közleményében cáfolta, hogy a tüntetők ellen bevetett könnygáz maradandó károsodást okozna az emberi szervezetben.

Alexandru Dinică főtörzszászlós, a csendőrség műszaki szolgálatának altisztje szerint a csendőrök az augusztus 10-ei bevetésen semmilyen halált okozó fegyvert nem használtak a tüntetők ellen.(digi24.ro/Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS