2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea szerint nem merül fel a kormánykoalíció felbontása

2018. augusztus 22. 11:07, utolsó frissítés: 11:07

A Szociáldemokrata Párton (PSD) belül nem merül fel a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE) kötött kormánykoalíció felbontása - nyilatkozta kedd este az Antena 3 televízió műsorában Liviu Dragnea, a PSD elnöke.

Călin Popescu-Tăriceanu és köztem, illetve a PSD és az ALDE között továbbra is korrekt kapcsolat van. Nem merül fel a kormánykoalíció felbontása. (...) Ez az első olyan szövetség, amely több mandátumon keresztül is működőképes maradt, és remélem, hogy ez így lesz 2020 után is” - mondta Dragnea.

A kormány tevékenységéről szólva Dragnea kifejtette: az országos végrehajtó bizottság hónap végén esedékes neptuni ülésén kielemzik a miniszterek tevékenységét. Viorica Dăncilă „nagyon jó kormányfő”, akinek legalább 2020-ig tisztségében kell maradnia, de ő maga nem minden miniszter tevékenységével elégedett - mondta a pártelnök.

Kifejtette: az ülésen nem foglalkoznak Ecaterina Andronescu levelével, amelyben felszólította Dragneát, hogy mondjon le, mert „fontosabb dolgok vannak, mint levelek elemzése”. Ugyanakkor hozzátette: szó sincs arról, hogy Andronescut kizárják a pártból. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS