2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR háza táján is vizsgálódik a DNA

2018. augusztus 22. 16:42, utolsó frissítés: 16:48

Ionuţ Moşteanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) alelnöke azt nyilatkozta, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vizsgálatot indított a párt 2016-os országos, illetve európai-parlamenti választásoknál történő pártfinanszírozása ügyében.

Az alelnök elmondása szerint a DNA ezzel kapcsolatban bizonyos dokumentumokat kért ki az Állandó Választási Hatóságtól (AEP). Moşteanu elmondása szerint a korrupcióellenes ügyészség az üggyel kapcsolatban nem kereste meg a szövetséget, ezért az gyanítható, hogy valaki panaszt nyújtott be a DNA-hoz, amelyet az ügyészségnek hivatalból ki kell vizsgálnia. Az USR alelnöke azt gyanítja, hogy Mirel Palada, vagy valamelyik más PSD-s képviselő nyújthatott be panaszt ellenük.

Moşteanu azt is elmondta, hogy az Állandó Választási Hatóság korábban nem talált szabálytalanságot az USR 2016-os választási kampányainál a pártfinanszírozást illetően. Az USR alelnöke hozzátette, hogy 2016-ban az AEP-nek is szokatlan volt, hogy a párthoz érkezett online támogatásokat is vizsgálniuk kellett, mivel akkor még újdonságnak számított, hogy egy politikai pártot online tranzakciók keretében támogatnak.

Az USR egyébként nemrég jelentette be, hogy 1 000 000 aláírást gyűjtött össze a határokon belül és kívül a Büntetőügyesek nélküli közéletet elnevezésű polgári kezdeményezés keretében, amelynek célja alkotmányba foglalni, hogy bűnvádi perben jogerősen elítélt személyek ne tölthessenek be köztisztséget. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS