2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hat személy halálát okozta eddig a nyugat-nílusi fertőzés

2018. augusztus 23. 16:53, utolsó frissítés: 16:53

A nyugat-nílusi vírus okozta 56 agyhártya- és agyvelőgyulladásos esetet jelentettek május 2-ától mostanig, és országszerte hatan haltak bele a betegségbe - tájékoztatott csütörtökön az egészségügyi minisztérium.

A tárca közlése értelmében Dolj megyében 12, Jászvásáron 10, Bukarestben 8 megbetegedést jegyeztek eddig, Olt és Teleorman megyében 4-4, Galac és Ilfov megyében 3-3, Brăila és Giurgiu megyében 2-2, Bákó, Tulcea, Bihar, Botoşani, Vrancea, Kovászna, Mehedinţi és Szatmár megyében pedig egy-egy fertőzöttről tudnak eddig.

A nyugat-nílusi vírus okozta hat halálesetből három a fővárosban történt, a többit Iaşi, Galac, illetve Kovászna megyéből jelentették. A halálos áldozatok mindegyike más betegségben is szenvedett - mutat rá közleményében a szaktárca.

Ebben ugyanakkor emlékeztetnek, hogy a nyugat-nílusi vírus szúnyogcsípéssel terjed, és a központi idegrendszert támadja meg. A fertőzés a gyenge immunrendszerű személyekre lehet veszélyes, tünetei magas láz, erős fejfájás, izomgyengeség, hidegrázás, fáradságérzet, fényérzékenység. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS