2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hatan jelentkeztek a DNA főügyészi tisztségére

2018. augusztus 24. 18:58, utolsó frissítés: 18:58

A péntek délutáni határidőig hatan jelentkeztek az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségére kiírt második versenyvizsgára - írja az Agerpres.

Az igazságügyi minisztérium közzétette péntek délután a jelentkezők listáját. E szerint megpályázza a DNA-főügyészi tisztséget: Paula Tănase, a galaci táblabírósági ügyészség ügyésze, Nicolae Lupulescu katonai ügyész, Gabriela Scutea, Románia volt legfőbbügyész-helyettese, Andrei Bodean, a konstancai DNA ügyésze, Adina Florea, a konstancai törvényszéki ügyészség ügyésze és Sorin Armeanu, a vaslui-i törvényszéki ügyészség főügyésze.

Az igazságügyi minisztérium július 27-én jelentette be, hogy újabb válogatást hirdet a DNA főügyészének kinevezése érdekében. A szaktárca honlapján megtalálható ütemterv szerint a törvényes feltételeknek megfelelő jelöltek listáját augusztus 29-én teszi közzé, majd szeptember 3-a és 5-e között kerül sor az interjúra, az igazságügyi miniszter jelenlétében. A szelekció eredményeit szeptember 6-án hozzák nyilvánosságra.

Ezt követően az igazságügyi miniszter elküldi javaslatát a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlegének, majd az államfő elé terjeszti azt.

Az igazságügyi minisztérium korábban elutasította mind a négy, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyészi tisztségét megpályázó személy jelentkezését.

A DNA vezetői tisztsége azután üresedett meg, hogy Klaus Iohannis államfő július 9-én gyakorlatba ültette az alkotmánybíróság döntését és menesztette Laura Codruţa Kövesi főügyészt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS