2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: Dragneának diktátorokra jellemző félelmei és rögeszméi vannak

2018. augusztus 24. 19:09, utolsó frissítés: 19:09

Liviu Dragnea PSD-s pártelnöknek a "diktátorokra jellemző félelmei, rögeszméi és rémálmai vannak" - véli Klaus Johannis államfő.

"Én soha nem hallottam ilyesmiről. De annak alapján, ami a televízióban elhangzott, az az érzésem, hogy ennek az embernek már a diktátorokra jellemző félelmei, rögeszméi és rémálmai vannak" - válaszolt egy újságírói kérdésre az államfő a Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó bizottságának Nagyszebenben tartott ülésére való érkezésekor.

Liviu Dragnea azt nyilatkozta szerdán egy televíziós műsorban, hogy néhány nappal azután, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) 2016-ban megnyerte a parlamenti választásokat, fenyegetések egész sora érte.

Állítása szerint őt "kitartóan néző alakokat" vett észre maga körül, mindig másokat, akik "halálra utaló gesztusokat tettek, például elhúzták a kezüket a torkuk mellett".

Arról is beszámolt, hogy egy alkalommal, Bukarest egyik szűk utcájában rendszámtábla nélküli autók megpróbálták elállni az általa vezetett jármű útját.

"Sokat gondolkodtam azon, hogy beszéljek-e minderről az állam illetékes intézményeivel. Aztán letettem róla, és tegnapig titokban tartottam ezeket a tényeket. Most már a családomat, a gyermekemet is fenyegetések érik" - tette hozzá Dragnea, aki egy nappal korábban az Antena 3 televízió egyik műsorában azt mondta, tavaly áprilisban merényletet kíséreltek meg ellene. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS