2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leégett a nagyváradi görögkatolikus püspöki palota

2018. augusztus 26. 02:11, utolsó frissítés: 10:33

Szombat este leégett a nagyváradi görögkatolikus püspöki palota jelentős része - olvasható a városháza hivatalos tájékoztatásában.

A bihon.ro tájékoztatása szerint 21 óra 50 perckor riasztották a Bihar megyei Sürgősségi Esetek Felügyeletét (ISU) azzal, hogy lángra kapott a Szent László tér egyik emblematikus műemléképülete.

A lángok a tetőszerkezet egészére, illetve az első emelet egy részére terjedtek ki, mintegy 1300 négyzetméteren pusztítottak. A palota egyik, Pável utca felőle tornya le is omlott a tűz miatt. A tűzoltóknak éjjel 1 órára sikerült eloltaniuk a lángokat. A Bihar megyei ISU szóvivője, Camelia Roşca úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy mintegy 100 tűzoltó vett részt a lángok megfékezésében. Nehezített az oltást, hogy csupán egy vízcsap volt a környékén.A tűz okáról egyelőre nincsen semmilyen hivatalos információ, az ISU szóvivője szerint jelenleg is folyik a kivizsgálás, hogy mi okozhatta. Annyit tudni, hogy az épület belseje épp felújítás alatt állt. Az egyházi illetékesek szerint az épületben nem volt olyan áramforrás, ahonnan lángra kaphatott volna az épület. A lap információ szerint nem sérült meg senki a tűzvészben. Az épületben jelenleg csak egy pap élt a családjával, de nekik sikerült épségben kimenekülni.A polgármesteri hivatal Facebook-bejegyzése szerint anyagilag is támogatni fogják a műemlék újjáépítését, illetve egy alapot is létesítenek az épület helyreállítására. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS