2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szállításügyi minisztérium épülete előtt tiltakoznak a közúti szállítók

2018. szeptember 26. 09:23, utolsó frissítés: 09:29

A szállításügyi minisztérium épülete előtt tiltakoznak szerdán és csütörtökön a Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetségének tagjai, mivel a szaktárca a közúti szállítást szabályozó, 2011/27-es kormányrendelet módosítását tervezi.

A 9 és 17 óra között tartandó tüntetésre hozzávetőlegesen 700 személyt várnak a szervezők, ugyanakkor a tervek szerint 500 autóbusz és kisbusz fog a szaktárca épülete előtt állomásozni.

A szállítók elégedetlenségét az váltotta ki, hogy a tárca a közúti szállítást szabályozó 2011/27-es kormányrendelet módosítását tervezi. A COTAR képviselői szerint a tervezett módosítások az egész ágazatban zavart okoznának, és súlyosan érintenék a személyszállítást. Ugyanakkor a taxistörvény módosítását is követelik a szállítók.

Lucian Şova
miniszter ennek kapcsán kedden azt mondta, több mint 15 éve 325 vállalat folytat menetrend szerinti személyszállítást Romániában, és amennyiben a jelenlegi szabályozások maradnak érvényben, e 325-ös csoporton kívüli cég nem folytathat ilyen tevékenységet, akkor sem, ha megvan minden jóváhagyása. A rendelet módosításával a cél nyitottá tenni a piacot minden, a feltételeknek eleget tevő szállítási vállalat számára, alkalmazkodva ezzel a Versenytanács ajánlásaihoz, illetve a 2019. július 1-jétől érvénybe lépő európai szabályozáshoz - mondta még a tárcavezető. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS