2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă Brüsszelben az igazságügyi reformról és az augusztus 10-i tüntetésen történtekről is beszélt

2018. szeptember 26. 16:15, utolsó frissítés: 16:15

A romániai politikai helyzetről, az igazságügyi reformról és az augusztus 10-i tüntetésről is kifejtette a kormány álláspontját Viorica Dăncilă Brüsszelben, ahol a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének európai parlamenti képviselőivel találkozott.

A kormány közleményben tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a miniszterelnök részt vett a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-képviselőinek ülésén. Viorica Dăncilă azt hangsúlyozta Brüsszelben, hogy a kormány által kezdeményezett gazdasági és társadalmi reformok Románia gazdasági fellendülését, a társadalmi igazságosság megteremtését, az állampolgári jogok védelmét és az államhatalmi ágak közti egyensúly biztosítását szolgálják.

Az igazságügyi reformokról a román kormányfő azt mondta: azok az európai joggyakorlattal és a Velencei Bizottság ajánlásaival hozzák összhangba a romániai igazságszolgáltatást. A romániai igazságszolgáltatás megszervezésére vonatkozó törvénymódosításokat az alkotmánybíróság felülvizsgálta, és jelenleg a Velencei Bizottság álláspontját várják - közölte Dăncilă.

A miniszterelnök az augusztus 10-i tüntetésen történtekről is beszélt, leszögezve, hogy ebben az ügyben kivizsgálás van folyamatban. „A törvény előtt minden személy egyenlő” - jelentette ki Viorica Dăncilă a közlemény értelmében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS