2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Péntektől új szabályok érvényesek a tömbházlakókra

2018. szeptember 28. 11:50, utolsó frissítés: 11:50

A pénteken életbe lépő társasingatlanok igazgatását szabályzó törvény szerint tilos lesz a teljes tömbházban felfüggeszteni a víz-, gáz- és áramszolgáltatást abban az esetben, ha egy lakó adósságot halmoz fel, számolt be a hírről a Marosvásárhelyi Rádió.

Az új törvény értelmében 500 és 3000 lej közti büntetéssel sújtják azokat, akik előzetes írásos felszólítást követően nem engedik be a lakásukba a tömbházfelelőst és a szerelőket, továbbá ugyanekkora büntetésre számíthatnak azok is, aki nem javíttatják meg a lakásban az épületbiztonsági elemeket.

Az új jogszabály kötelezi a lakástulajdonost, hogy az albérlőt beköltözésétől számított 10 napon belül jelentse be a lakótársulásnál. A törvény kötelezi a tömbházlakókat arra, hogy lakótársulásokat hozzanak létre és a közös költségek fedezéséhez költségvetést kell készíteni, amelyhez rendszeresen hozzá kell járulni.

Az új jogszabály értelmében, ezentúl tilos a tömbház homlokzatának felújítását vagy hőszigetelését magánúton elvégezni. (Marosvásárhelyi Rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS