2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Október 26-án hallgatják ki a PSD vezető női politikusait a TNR ellen indított perben

2018. szeptember 28. 16:33, utolsó frissítés: 16:33

Október 26-án kell megjelennie a bukaresti törvényszéken Viorica Dăncilă kormányfőnek, Gabriela Firea bukaresti főpolgármesternek, Carmen Dan belügyminiszternek, Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszternek és Irina Tănasenak (Liviu Dragnea PSD-elnök barátnőjének) abban a perben, amelyben a felsoroltak kártérítést követelnek a Times New Roman szatirikus kiadvány szerzőitől.

A Szociáldemokrata Párt vezető női politikusai és a pártelnök barátnője összesen 500.000 euró kártérítést követel a Times New Roman kiadója ellen benyújtott civil keresetben, mert személyükre nézve sértőnek találtak egy, az említett kiadvány által publikált cikket.

Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu és Irina Tănase március 30-án perelte be a Times New Romant kiadó Infant Media kft.-t, annak adminisztrátorát, Alexandru Donát, valamint Călin Petrar főszerkesztőt és Ovidiu Eftime szerkesztőt.

A felperesek szerint a TNR által március 12-én közölt cikk súlyosan sértette hírnevüket és méltóságukat, és annak elterjedése az online felületeken „vulgáris” hozzászólásokat idézett elő.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) április 25-én úgy döntött, hogy a www.timesnewroman.ro felületen március 12-én publikált anyag diszkriminatív, ellenséges, lealacsonyító és megalázó a Szociáldemokrata Párt nőtagjaira nézve, és sérti a méltósághoz való jogot garantáló törvényt. Ezért a testület akkor 5000 lejes pénzbírságot rótt ki az Infant Media ktf-re, 5000 lejt a cikk szerzőjére, 3000 lejt a főszerkesztőre és 3000 lejt a kiadó cég adminisztrátorára. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS