2019. július 16. keddValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kétezer lejre büntették a miniszterelnöki tanácsadót, aki Hitlerhez hasonlította Johannist

2018. október 03. 17:10, utolsó frissítés: 17:19

Frissítés: Egyik kedves olvasónk felhívta a figyelmünket, hogy az alábbiakban megírt hírben semmi újdonság nincs, mivel ő 1999 és 2002 között a zsilávai börtönben raboskodott, ahol állítása szerint már akkor kulccsal a kezükben jöttek-mentek a rabok.

----------------------------------


Kétezer lejes bírságot rótt ki az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsadóra, aki szeptember elején olyan képeket tett közzé Facebook-oldalán, amelyek a Romániai Német Demokrata Fórumot náci szervezetként, annak korábbi elnökét, Klaus Johannist pedig Hitler-bajusszal ábrázolták, írja az Agerpres hírügynökség.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács igazgatói testülete egyhangúlag - diszkriminatív cselekedetnek minősítette Liviu Pop augusztus 23-án tett nyilvános kijelentését is, miszerint „A Német Demokrata Fórum egy náci szervezet folytatója”. Liviu Pop figyelmeztetésben részesül az elhangzottak miatt.

A CNCD kielemezte Vasile Bănescu, a Román Ortodox Egyház szóvivőjének kijelentését is, aki az iskolai szexuális nevelésről szóló vita kapcsán azt a kijelentést tette, hogy a roma közösségekből származó lányok esetében nagyobb a veszélye annak, hogy kiskorúként váljanak anyává.

Ezt a szavazatok 6:1 arányával nem tartotta diszkriminatívnek a testület, amely úgy értékelte, hogy az állítás nem lépi túl a szabad véleménynyilvánítás kereteit. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS