2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jogfosztás történt Nagyváradon az EMNP szerint

2018. október 07. 18:48, utolsó frissítés: 18:48

Az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete közleményt juttatott el lapunknak, amelyben nehezményezik, hogy a napokban a nagyváradi törvényszék, másodfokon született jogerős döntése alapján a Nagyvárad Olaszi Plébánia Szent László Menedékház Kápolnájának filiája elveszítette a jelenleg a Szacsvay Imre Általános Iskolának otthont adó ingatlanegyüttesért folytatott pert.

Ennek következtében az ingatlan román állami tulajdonban marad, melynek kezelési jogát a nagyváradi önkormányzat gyakorolhatja. Az EMNP állásfoglalása szerint azonban mivel Winkler József püspök kezdeményezésére hozták létre és a vincés nővér rend működtette, az vitathatatlanul egyházi tulajdon, amit a bíró a per 2015-ös kezdete óta nem ismer el.

Az EMNP szerint eset egyetlen pozitívuma, hogy az elveszített ingatlanban magyar nyelvű általános iskola működik és az EMNP, valamint a szülők nyomásának engedve a város önkormányzata felújíttatja az épület életveszélyessé vált homlokzatát és az iskola udvarának szilárdburkolatát is elkészítteti. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS