2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ludovic Orban: a kormány gúnyt űz az Európai Bizottsággal való együttműködésből

2018. október 15. 19:34, utolsó frissítés: 2018. október 16. 08:38

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) véleménye szerint a kormány azáltal, hogy egy "hazug" és "aljas" kormányrendelettel módosítja az igazságszolgáltatás törvényeit, csúfot űz az Európai Bizottsággal való lojális együttműködésből és ennek "beláthatatlan negatív következményei lehetnek" - írja az Agerpres.

"Az aljas kormányrendelettel arról akarják meggyőzni a közvéleményt és az Európai Bizottságot, hogy a módosításokat a Velencei Bizottság ajánlatai szerint fogalmazták meg" - jelentette ki Ludovic Orban. Meglátása szerint a rendelet a Velencei Bizottság ajánlatai közül mindössze kettőt alkalmaz, a fontosabb szempontokat pedig teljesen figyelmen kívül hagyja.

Orban úgy látja: Tudorel Toader olyan elemeket épített be a módosításokba, amelyek megerősítik az igazságügyi miniszter hatalmát. Úgy véli, a "hazug" rendelet nem csapja be a nemzetközi partnereket.

Orban ugyanakkor a "gaztevők miniszterének" nevezte Tudorel Toadert, miután az igazságügyi miniszter a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács negatív véleményezése ellenére azt a javaslatot terjesztette Klaus Johannis államfő elé, hogy Adina Floreát nevezze ki az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészének. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS