2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader a DNA-főügyészi tisztségről: sehol nem írja, hogy a második javaslat más személy kell hogy legyen

2018. október 16. 09:55, utolsó frissítés: 11:38

A törvény nem pontosítja, hogy az olyan esetekben, amikor az államfő elutasítja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségére javasolt személy kinevezését, másodszorra másvalakit kellene jelölni - nyilatkozta hétfőn az igazságügyi miniszter.

Tudorel Toadert arról kérdezték az Antena 3 televízió műsorában, hogy amennyiben Klaus Johannis elnök elutasítja a DNA-főügyészi tisztségre javasolt Adina Florea kinevezését, más javaslattal kell-e előállnia. „Sehol nem írja a törvényben, hogy a második javaslat feltétlenül más személy kell hogy legyen” - válaszolt a tárcavezető, hozzátéve, hogy ha másodszorra is ugyanazt a személyt jelöli, új érvekkel kell előállnia.

Az igazságügyi miniszter hétfőn közölte, hogy elküldte az államfőnek az Adina Florea DNA-főügyészi kinevezésére vonatkozó javaslatot, amelyet a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) korábban negatívan véleményezett. A korrupcióellenes főügyészi tisztség azt követően üresedett meg, hogy az alkotmánybíróság határozatának gyakorlatba ültetésével Klaus Johannis államfő menesztette Laura Codruţa Kövesit. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS