2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A diszkriminációellenes tanács szerint a tanügyminisztérium diszkriminálta a kisebbségi osztályokban tanítókat

2018. október 17. 15:22, utolsó frissítés: 15:22

Egyértelműen diszkriminálta a kisebbségi osztályokban oktató tanítókat az a tanügyminisztérium által elfogadott kormányrendelet, amelynek értelmében az oktatási minisztérium megvonta a magyar tanítókat megillető, a megtartott plusz tanórák után kiszabott juttatást, döntött szerda reggel az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD).

Asztalos Csabának, a testület elnökének nyilatkozata szerint nyilvánvaló, hogy diszkrimináció történt, mivel a tanügyi törvény kimondja, hogy a többségi és kisebbségi nyelven való oktatás óraszámai közötti különbséget ki kell fizetni a pedagógusoknak. Asztalos szerint a törvény is kimondja azt, hogy több munkáért több fizetés jár, ezért teljesen nyilvánvaló, hogy azt a 3-4 órát, amelyet pluszban tartanak a kisebbségi nyelveken oktató tanítók, azt ki kell fizetni, és nem szabad tőlük elvenni.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács figyelmeztette az oktatási minisztériumot és egy hónapos határidőt adott a számára a kialakult helyzet rendezésére. (edupedu.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS