2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székelyföldön járt Dacian Cioloș, de nem mindenki örült ennek

2018. október 18. 16:22, utolsó frissítés: 16:22

Székelyföldi körúton járt Dacian Cioloș volt technokrata miniszterelnök és találkozott helyi politikai vezetőkkel is.

A Háromszék napilap szerint Cioloș új embereket kíván bevonni a közéletbe, többek között ezért látogatott el Sepsiszentgyörgyre, ahol találkozott Antal Árpád polgármesterrel és Tamás Sándor megyei tanácselnökkel is.

Cioloș az általa alapított Platforma România 100 számára gyűjtött aláírásokat, amely jelenleg a választási törvények módosítását szeretné elérni és a kezdeményezéshez Kovászna megyében háromszáznál is többen csatlakoztak a napilap állítása szerint.

A pártelnök Sepsiszentgyörgy mellett Csíkszeredába és Székelyudvarhelyre is ellátogatott. A székelyudvarhelyi útjára az uh.ro beszámolója szerint Eckstein Kovács Péter volt RMDSZ-es szenátor is elkísérte az egykori miniszterelnököt, mivel állítása szerint jóban vannak és segíteni kíván neki a székelyföldi körúton. Cioloș Székelyudvarhelyen ellátogatott a Digitális Székelyföld Konferenciára, ahol egy rövid köszöntőt is mondott.

Cioloș elmondta, hogy már harmadik hónapja járja az országot, mert mielőtt pártja, az Együtt Romániáért Mozgalom meghirdetné politikai programját, szeretnék tudni, hogy mennek a dolgok, mire számítanak az emberek, hogy minél közelebb álljanak a valósághoz.

A egykori miniszterelnök azt állította, hogy rendkívül kedvesen fogadták Székelyföldön és elmondása szerint az emberek sokkal nyitottabbak, barátságosabbak és együttműködőbbek, mint ahogyan a bukaresti vagy más sajtó azt láttatni szeretné.

Dacian Cioloș székelyföldi körútja nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke a Facebook-oldalán a csíksomlyói búcsú elleni merénylet elkövetőjének nevezte az egykori miniszterelnököt.„Az általa vezetett kormány gátolta meg azt, hogy a Csíksomlyói búcsút felvegyék az UNESCO szellemi világörökségi listára. Meggátolta, hogy a világ elismerje az erdélyi magyarság ezer éven át teremtett kulturális örökségét” - írja Hegedüs. (3szek.ro/uh.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS