2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kerékpárosoknak is kedvező útfelújításról döntött a Maros Megyei Tanács

2018. október 24. 15:41, utolsó frissítés: 15:41

Szerdai tanácsülésén döntött a Maros megyei önkormányzati testület arról, hogy a Marosvásárhely-Nyárádszereda-Sóvárad- Hargita megye határa közötti 135-ös megyei út 8 és fél km-es szakaszán felújítják az útpadkákat és árkokat. A felújítandó útszakasz Jeddtől a Nyomáti-tetőig tart, Kebeleszentivány és Kebele települések érintésével.

„A 135-ös megyei út a megye egyik legfontosabb útvonala, amely összekapcsolja Marosvásárhelyt Nyárádszeredával és Szovátával, és ezáltal javítja a forgalmat a Szováta-Parajd turisztikai térségben. A megyei úton jelenleg is nagy a forgalom, és nem csak az autós forgalom jelentős, hanem sok kerékpáros is közlekedik az útvonalon, egyénileg vagy csoportosan. A járművek és a kerékpárosok biztonságának garantálása érdekében döntött úgy a megyei tanács, hogy kiszélesíti az útpadkákat és elrendezi az út menti árkokat. A jóváhagyott terv alapján aszfaltozni fogják az útpadkákat, árkokat alakítanak ki az esővíz elvezetése érdekében, megjavítják az úton található átereszeket és hidakat, parkolókat alakítanak ki, és új fémkorlátokat, valamint útjelző táblákat fognak felszerelni az út mentén.” - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Maros Megyei Tanács.

A közlemény szerint a beruházás becsült értéke 16,7 millió lej. A projektet a Maros Megyei Tanács a saját költségvetéséből fogja megvalósítani. A beruházás várhatóan 4 év alatt fog elkészülni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS