2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nicolae Hurduc: A kutatási ágazat humánerőforrás-hiánnyal küzd

2018. október 28. 16:24, utolsó frissítés: 16:24

A kutatási és innovációs tárca új vezetője, Nicolae Hurduc a Szociáldemokrata Párt (PSD) iaşi-i székházában tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, szabad utat akar adni a fiataloknak szánt kutatási támogatások elnyerésére kiírt versenyeknek, és újjáélesztené a tudományos kutatás, valamint az ipar közti kapcsolatteremtést.

Klaus Iohannis államfő pénteken írta alá a Nicolae Hurduc kutatási és innovációs miniszterré való kinevezéséről szóló rendeletet. Hurduc várhatóan hétfőn teszi le a hivatali esküt.

Az újonnan kinevezett tárcavezető arról számolt be a moldvai városban tartott sajtótájékoztatóján, hogy az ágazat humánerőforrás-hiánnyal küzd, elöregedett, mert a kutatás hosszú időn át nem kecsegtetett anyagi előnyökkel. Jelenleg azonban javult a helyzet úgy a fizetések, mint az infrastrukturális fejlesztés terén, tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy az ipari termelés igényei és a tudományos kutatás között nem áll fenn jelenleg a kívánt kapcsolat, meglazultak az összekötő szálak a kutatás, az egyetemi szféra, valamint a magánszféra között. Ezen szeretne változtatni, tette hozzá Nicolae Hurduc.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS