2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kezdeményezték Makkai Gergely kizárását az RMDSZ-ből

2018. november 05. 18:43, utolsó frissítés: 2018. november 06. 00:26


Az RMDSZ Maros megyei szervezetének Területi Állandó Tanácsa arról döntött, hogy kezdeményezi Makkai Gergely RMDSZ-ből való kizárását, hiszen nem tett eleget a TÁT október 4-én meghozott döntésének, melyben Marosvásárhely alpolgármesteri tisztségéről való lemondására szólította fel.

„Az elmúlt időszakban többen is beszéltünk Makkai Gergellyel, mindannyian emlékeztettük őt tanácsosjelölti vállalására, miszerint tiszteletben fogja tartani a Szövetség programját, szabályzatát és döntéseit. Nem tett eleget az RMDSZ kérésének, így a Területi Állandó Tanács kezdeményezi a tagságának megvonását és Makkai Gergely RMDSZ-ből való kizárását. A magunk részéről már most úgy tekintjük, hogy a Marosvásárhelyi tanácsban a továbbiakban nem tíz, hanem kilenc tanácsossal dolgozunk, azonban jogi értelemben vett döntést csak az SZKT hozhat” – mondta Péter Ferenc.

A jogszabályok értelmében a helyi tanácsosok csak akkor kénytelenek visszaadni mandátumukat, ha annak a szervezetnek a tagságát is elveszítik, amelynek jelöltlistáján a képviselőtestületbe jutottak. Makkai Gergely RMDSZ tagságáról, illetve a szervezetből való esetleges kizárásáról csak a Szövetségi Képviselők Tanácsa jogosult dönteni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS