2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vass Levente nem kíván részt venni a Makkai Gergely kizárása körüli vitában

2018. november 06. 12:11, utolsó frissítés: 12:27

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének Területi Állandó Tanácsa arról döntött, hogy kezdeményezi Makkai Gergely RMDSZ-ből való kizárását. Vass Levente, a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke a Transindex kérdésére elmondta, nem szeretne részt venni abban a vitás kérdésben, amely Makkai Gergely az RMDSZ-ből való kizárásáról szól. Hozzátette, többször lett volna lehetőség arra, hogy az RMDSZ-en belül békésen rendezzék ezt az ügyet.

“Felelős politikusként nem engedhetem meg magamnak, hogy a marosvásárhelyi RMDSZ-ben pazaroljunk a politikai mandátumokkal. Mindaddig, amíg Makkai Gergely az RMDSZ és a frakciónk tagja, addig számítunk a tizedik szavazatra is”- mondta Vass Levente.

Arra a kérdésre, hogy mi történik a marosvásárhelyi alpolgármesteri tisztségével abban az esetben, ha a Szövetség kizárja Makkai Gergelyt az RMDSZ-ből, Vass elmondta, annak idején ő nem akart magyar alpolgármestert Marosvásárhelyen, mert jobbnak látta azt, hogy ellenzékben vigyék végig a jelenlegi helyhatósági mandátumot. "A szociáldemokratákkal történt, megyei szintű egyeztetés értelmében kényszerhelyzetbe került a város. Mi akkor megtettük azt a lépést, amit kértek tőlünk, most nem kívánok beleszólni ezekbe a dolgokba”- nyilatkozta Vass.

A jogszabályok értelmében a helyi tanácsosok csak akkor kénytelenek visszaadni mandátumukat, ha annak a szervezetnek a tagságát is elveszítik, amelynek jelöltlistáján a képviselőtestületbe jutottak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS