2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az alkotmánybíróság szerint alkotmányos jellegű jogi konfliktus alakult ki az öttagú bírósági ítélőtanácsok kapcsán

2018. november 07. 19:01, utolsó frissítés: 19:01

Alkotmányos jellegű jogi konfliktus alakult ki a parlament és a legfelsőbb bíróság között az öttagú bírósági ítélőtanácsok létrehozásának kapcsán - döntötte el szerdán az alkotmánybíróság.

A taláros testület ezzel Viorica Dăncilă miniszterelnök óvásának adott helyet, aki jelezte, hogy alkotmányos jellegű jogi konfliktus alakult ki a parlament és a legfelsőbb bíróság között az öttagú bírósági ítélőtanácsok kapcsán.

Korábban Liviu Dragnea keresetet nyújtott be a bukaresti ítélőtáblához a képviselőház és a Szociáldemokrata Párt elnöke, amelyben kéri, hogy semmisítsék meg a legfelsőbb bíróság vezetőségének azt a határozatát, amelynek értelmében az új öttagú bírói testületek összetételét eldöntő sorshúzást csak jövő év elején tartják meg.

Liviu Dragnea szeptember 27-én úgy nyilatkozott, hogy nem törvényes annak a legfelsőbb bírósági fellebviteli testületnek az összetétele, amely az ő ügyét is tárgyalja a Teleorman megyei DGASPC-dossziéval kapcsolatban.

A nagyobbik kormánypárt elnöke szerint a nemrég módosított 304-es törvényt sérti a fellebbviteli bírói testület összetétele, és kijelentette, hogy őt egy törvénytelenül összeállított bírói testület elé próbálják állítani. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS