2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Uniós részfinanszírozásból lehetne fedezni a Marosvásárhely-Jászvásár autópályát

2018. november 07. 19:43, utolsó frissítés: 19:43

Lehívhatók Európai Uniós strukturális és beruházási források a Marosvásárhely-Jászvásár autópálya építésének részfinanszírozására, és a román hatóságok felelőssége, hogy összeállítsák az erre vonatkozó dokumentációt - jelentette ki szerdán Corina Creţu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa.

'A Marosvásárhely-Jászvásár autópálya építésének részfinanszírozására lehívhatók Európai Uniós strukturális és beruházási források, mert része a TEN-T hálózatnak és benne van a közlekedési mestertervben' - jegyezte meg az európai biztos, aki hozzátette: a román hatóságok felelőssége, hogy összeállítsák a megfelelő dokumentációt.

A nemrég elfogadott, autópálya-építésre vonatkozó törvénytervezet értelmében az Egyesülés sztráda Románia és a Moldovai Köztársaság határán kezdődik majd, egy, a Prut folyón átívelő új híddal. Az autópálya a Brassó-Bors közötti A3-as sztrádához vezető bekötőútba torkollik majd Marosvásárhely közelében.

A projektet az állam finanszírozza a szállításügyi minisztérium révén, valamint vissza nem térítendő európai uniós alapokból, és/vagy a köz- és magánszféra együttműködése által - olvasható a projektben.

A törvény hatályba lépése után legkésőbb 30 nappal a szállításügyi tárcának be kell indítania a beruházáshoz szükséges eljárást. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS