2019. április 25. csütörtökMárk
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A román és a magyar titkosszolgálatok biztatására vallott Kiss Sándor ellen az egyik vádlott?

2018. november 08. 15:42, utolsó frissítés: 15:50

Bojtor Vilmos László üzletember 2018. október 11-én a nagyváradi táblabíróságon feltárta, hogy hogyan egyezett meg a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA), a román hírszerző szolgálattal (SRI) és a magyar titkosszolgálattal annak érdekében, hogy Kiss Sándor, a Bihar Megyei Tanács volt alelnöke ellen valljon. Bojtor vallomásában a korrupcióellenes ügyészség egyik nagyváradi ügyészére, Adrian Munteanura és Traian Surducan rendőr-főbiztosra, bírósági rendőrre hivatkozott – írja a Mediafax.

Bojtor szerint Traian Surducan rendőr-főbiztos a vallomásáért cserébe felfüggesztett börtönbüntetést ígért, abban az esetben, ha az üzletember nem vallja magát bűnösnek. Bojtor a biharpüspöki Epy vendéglőben a nagyváradi román hírszerző szolgálat tisztjeivel, illetve a korrupcióellenes ügyészség és a magyar titkosszolgálat képviselővel való találkozásról beszélt, kiemelve, hogy a jelenlévők arról biztosították, hogy minden rendben lesz, ha Kiss Sándor ellen vall. Ennek ellenére Bojtort 6 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Kiss Sándort, a Bihar megyei önkormányzat volt alelnökét a nagyváradi táblabíróság 2018. júliusában 8 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte alapfokon, hivatali visszaélés, pénzmosás, csúszópénz elfogadása és befolyással való üzérkedés miatt. A bíróság ugyanakkor több mint 5 és fél millió euró elkobzását rendelte el Kisstől. A vád szerint Bojtor Vilmos Lászlónak vélhetően kulcsszerepe volt Kiss csúszópénzeinek tisztára mosásában.

A Bojtor Vilmos László által megnevezett magyar titkosszolgálat vélhetően az Információs Hivatalt jelenti. Levélben kerestük meg a Hivatalt annak érdekében, hogy megtudjuk, milyen szerepet játszottak ebben az ügyben. Hírünk megjelenéséig nem érkezett válasz. (hírszerk./mediafax)

Címoldali fotó: Bojtor Vilmos László, forrás: Crisana.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS