2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloş arra vár, hogy a PNL felsorakozzon a pártja mellé

2018. november 08. 16:17, utolsó frissítés: 16:17

Várom, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) felsorakozzon mellénk, hogy jobbá tegyük Romániát - nyilatkozta csütörtökön Dacian Cioloş, az Románia Együtt Mozgalom alapító elnöke.

A volt miniszterelnök visszatért a legutóbbi bírálata miatt őt ért liberális reakciókra.

„Nem nekem kell megreformálnom a PNL-t. 2016-ban sem tudtam, de akkor sem az én feladatom volt. Ez a becsületes liberálisok feladata. (...) Minden politikai pártnak tisztában kell lennie azzal, hogyha nem képesek magukat megreformálni, akkor ezt meg fogják tenni voksaikkal a választók” - hangsúlyozta Cioloş, aki rámutatott: a Szociáldemokrata Párt (PSD) hatalma csak széleskörű összefogással dönthető meg.

A volt kormányfő azt mondja: egyaránt nyitott az együttműködésre a Nemzeti Liberális Párttal és a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) is.

„Várom, hogy a PNL felsorakozzon mellénk, hogy jobbá tegyük Romániát” - írta Facebook-bejegyzésében Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş volt miniszterelnök úgy fogalmazott múlt heti Facebook-bejegyzésében, hogy a PNL egy elavult párt, amely konokul elutasítja a reformokat, és amely nem hajlandó, hogy az általa alapított Románia Együtt Mozgalom mellé állva 'egy jóléten alapuló, mély reformot vezessen be a román társadalomba".

Ezzel kapcsolatban Ludovic Orban, a PNL elnöke „csodálkozásának” adott hangot, mert szerinte azzal, hogy Dacian Cioloş a PNL-t támadja, a PSD-nek tesz jót. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS