2019. május 25. szombatOrbán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Beidézték Carmen Johannist a legfőbb ügyészségre

2018. november 09. 15:00, utolsó frissítés: 15:19

Beidézték jövő csütörtökre Carmen Johannist a legfőbb ügyészségre. Az államfő feleségét egy feljelentést követően indult eljárásban hallgatják ki, amely a Johannis család által egy ingatlan kiadásából származó bevételekre vonatkozik - tájékoztatták igazságügyi források az Agerpres hírügynökséget.

A feljelentő a Răzvan Savaliuc újságíró által képviselt Jurindex Media kft., amely a Lumeajustitiei.ro portált is működteti. A feljelentés Klaus Johannis államfő, ennek felesége, Carmen Johannis, illetve Radu Gabriel Bucşă közjegyző ellen irányul, akiket többek között hivatali visszaéléssel, okirat hamisítással, pénzmosással és szervezett bűnözői csoport létrehozásával gyanúsít.

A feljelentést eredetileg az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez (DNA) nyújtották be, ám az elhárította az illetékességet, így a gyulafehérvári ítélőtáblához, utóbb pedig a legfőbb ügyészségre került.

A feljelentés szerint a Johannis család nem fizetett vissza az államnak 320.000 eurót, amelyet egy olyan nagyszebeni ingatlan bérbeadásból kapott, amelynek törvénytelen módon jutott a tulajdonába.

2015-ben a brassói táblabíróság jogerős ítélettel megsemmisítette egy Klaus Johannis által birtokolt nagyszebeni ingatlan adásvételi szerződését. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS