2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gipszkartonlapok között megbújt határsértőket találtak a bolgár-román határon

2018. november 12. 16:18, utolsó frissítés: 16:18

Tizenkét iraki határsértőt fedeztek fel a becheti bolgár-román határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő román határrendészek hétfőn egy gipszkartont szállító furgon rakterében egy erre a célra kialakított rejtekhelyen.

Hétfő reggel a Nagy-Britanniában forgalomba helyezett furgonnal egy bolgár állampolgár érkezett a bulgáriai Orjahovo várost a romániai Bechettel összekötő kompjáraton a román határállomásra.

Amikor tüzetesebben átvizsgálták a menetlevele szerint építőanyagot szállító furgont, a határrendészek felfedezték, hogy az egymásra fektetett gipszkartonlapok közepét ablakkeretszerűen kivágták, és az így kialakított, ép gipszkartonlapokkal elfedett üreg belsejében tizenkét bevándorló - négy férfi, három nő és öt tizenéves kiskorú - bújt meg.

Kihallgatásuk során kiderült, hogy iraki állampolgárok, akik Nyugat-Európába akartak eljutni. A bolgár sofőr azt állította: nem tudja, miként kerültek járművébe a bevándorlók.

A két ország közötti toloncegyezmény értelmében a határsértőket és a járművezetőt a román határrendészek átadták bolgár kollégáiknak, hogy lefolytassák velük szemben az eljárást. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS