2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felmérés: a házi feladat a tanároknak is plusz stresszfaktor

2018. november 13. 13:40, utolsó frissítés: 13:42

A diákoknak szánt házi feladatok jelentős stresszfaktort jelentenek nem csak a tanulóknak, hanem a tanároknak is - derül ki abból a felmérésből, amelyet a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) készített.

Az elmúlt napokban közzétett felmérés szerint a megkérdezettek 90,2%-a vélte úgy, hogy az iskolai oktatás nem felel meg a munkaerőpiaci és a társadalmi elvárásoknak. A felmérésben résztvevők szerint a jelenlegi tanterv mellett újabb programokat is be kellene vezetni az iskolai oktatásba, olyanokat, mint például az egészségügyi, szexuális nevelés, a vállalkozói alapismeretek, valamint a személyiségfejlődést elősegítő programok.

A megkérdezettek 70%-a azt válaszolta, hogy az oktatás hatékonyabb lehetne abban az esetben, ha az iskolák és tantermek felszereltebbek lennének a tananyag elsajátítását elősegítő eszközökkel. A tanulók 60%-a arra panaszkodott, hogy az osztálytermek túlzsúfoltak, 53%-uk szerint pedig kevés az elméleti oktatáshoz kapcsolódó gyakorlati képzés. Az is kiderül, hogy a diákok 51%-a úgy gondolja, hogy nehéz elsajátítani a tananyagot, elsősorban a specifikus szaknyelv miatt.A felmérés alapján a technikai eszközök használata tekintetében a diákok 60%-ának az a véleménye, hogy nagyobb arányban kellene alkalmazni a modern technológiát. A közvéleménykutatás során arról is megkérdezték a diákokat és a tanárokat, hogy mi a véleményük a házi feladatról. A válaszadók majdnem fele ezt a diákokra és a tanárokra nézve is stresszfaktorként határozta meg, 50,1% százalék pedig ennek az ellenkezőjét állítja.Arra a kérdésre, hogy hogy mit képvisel az iskola, mint oktatási intézmény, a legtöbben a tanulást, nevelést, munkahelyet, jövőt és a stresszt jelölték be a kérdőíven. A Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetség felmérése online kérdőív alapján készült 2018 július és október közt. (hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS