2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Manfred Weber: az EPP támogatja a Románia jogállamiságáról szóló határozatának megszavazását

2018. november 13. 13:35, utolsó frissítés: 15:40

A G4 Media értesülései szerint Manfred Weber, az Európai Polgári Párt elnöke úgy nyilatkozott, hogy pártja támogatja a Románia jogállamiságáról szóló határozat megszavazását.

„Románia visszalépéseket tesz a korrupcióellenes harcban és ami az igazságügyi rendszert illeti. Az igazságszolgáltatás nyomás alatt van. Láttam rendőrök által megvert embereket, ami elfogadhatatlan. A kormánynak meg kell változtatnia ezt az irányt, az EU értékei nem alkudhatóak. Nem lehet vita az alapvető értékekről” – nyilatkozta Weber. Az EPP elnöke Romániára és Máltára, mint negatív példákra utalt, kijelentve, hogy a korrupcióellenes harcnak folytatódnia kell mindkét országban.

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt a 7-es cikkely megindítására Románia esetében, Manfred Weber azt mondta, hogy „jelen pillanatban senki sem kéri a 7-es cikkely megindítását. De a jogállam egy alapvető kérdés, sok tennivaló van még Romániában. Nehéz elképzelni, hogy egy ország ennyi, jogállamiságra vonatkozó kérdőjellel fogja átvenni az EU elnökségét. Dancila kormányfő az Európai Parlamentnél járt és megoldásokat ígért, de nem történt semmi.” – tette hozzá Weber. (g4media)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS