2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagy iramban vágják ki a Hója-erdő fáit?

2018. november 15. 14:54, utolsó frissítés: 2018. november 16. 15:58

Az egyre nagyobb mértékben zajló építkezés miatt a Hója-erdő Kisbács felőli részében is elkezdték a befektetők bizonyos erdőrészek kivágást - ezt állítja egy kolozsvári lakos, Andrei Cosmovici, aki először a Facebookon hívta fel a közvélemény figyelmét az esetre, és az általa posztolt videó bejárta a közösségi oldalt. Szerinte vállalkozók az elmúlt hetekben elkezdték a magántulajdonban lévő, visszaszolgáltatott erdőrészek kivágást, a beszámolója szerint 50-100 éves fákat vágnak ki az ingatlanbefektetők.

Cosmovici az eset kapcsán az eclujeanul.ro-nak azt nyilatkozta, a rendőrséggel való konzultáció során megtudta, hogy a fák kivágása teljesen legális keretek közt történik, a befektetőknek minden szükséges engedélyük megvan. Az általa értesített rendőrség megállapította, hogy nem avatkozhat közbe, még büntetést sem szabhat ki és ezután távozott a helyszínről.

A Hója-erdő egy része Kolozsvárhoz, másik része pedig Kisbácshoz tartozik. Megkeresésünkre Kisbács alpolgármestere, Balázs János elmondta, nincs tudomása az esetről, a polgármesteri hivatal nem adott ki engedélyt a községhez tartozó erdőrész kivágásához, abba viszont nincs beleszólása az önkormányzatnak, hogy mi történik a magántulajdonban lévő erdőrészekkel.

Nistor Dániel kolozsvári városi tanácsos megkeresésünkre elmondta, hogy tudomása szerint a városhoz tartozó erdőrészre vonatkozóan a polgármesteri hivatal nem adott ki fakivágásra vagy építkezésre szóló engedélyt, és a városvezetésnek jelenleg nincsenek olyan beruházásai, amelyek a Hója-erdőt érintenék. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS