2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis azt állítja, hogy nem követett el semmilyen törvénytelenséget

2018. november 13. 18:49, utolsó frissítés: 18:49

Nem követett el semmilyen törvénytelenséget vagy bűntettet, és bűnvádi dossziét sem nyitottak a nevére - mondta kedden Klaus Johannis államfő Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök egy nappal korábbi nyilatkozatára reagálva.

„Egyetlen bűnvádi dossziém sem volt. Mindegyik ügyben megszüntették a nyomozást, ami azt jelenti, hogy nem volt dossziém” - hangoztatta Johannis, hozzátéve, ezeket az ügyeket nem azért zárták le, mert ismerte volna „egyik vagy másik Lazărt vagy másvalakit”, hanem azért, mert a feljelentések alaptalannak bizonyultak.

Arra a kérdésre, hogy felesége elmegy-e kihallgatásra a legfőbb ügyészségre, ahova csütörtökre idézték be, Johannis azt mondta, nem fog elmenni, mert azon a napon londoni látogatáson tartózkodnak majd.

Liviu Dragnea hétfőn azt mondta, Klaus Johannis államfő ellen is több ügyben indult bűnvádi eljárás, mégsem nyújtotta be a lemondását.

A PSD-elnök hétfőn ismét egy bőrönddel jelent meg sajtótájékoztatóján, azt állítva, hogy a táskát egy nagyszebeni lakos udvarán találták, és Johannis elnökkel kapcsolatos iratokat tartalmaz. A PSD-elnök egy felvételt is bemutatott egy hírről, amely „a Klaus Iohannis vagyonnyilatkozatával kapcsolatos hazugságokról” szólt. Dragnea azt mondta, a felvételt ő maga készítette, a hírt felolvasó személy kilétéről azonban nem nyilatkozott.

A szociáldemokrata pártelnök rámutatott, bár az utóbbi időben több újságíró is számos jól dokumentált, „meghökkentő” információt hozott nyilvánosságra a Johannis elnök által elkövetett, feltételezett bűntettekről, az erről szóló híreket „vagy nem sugározzák, vagy túl korán meghalnak”, amit ő „rendkívül fura” jelenségnek tart, ezért felvállalta, hogy összesíti ezeket az információkat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS