2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbeszélést folytatott Budapesten a román és a magyar belügyminiszter

2018. november 15. 20:04, utolsó frissítés: 20:04

Pintér Sándor nemzetbiztonságért felelős magyar miniszterelnök-helyettessel, belügyminiszterrel folytatott megbeszélést csütörtökön Budapesten Carmen Dan belügyminiszter.

A találkozón - amelyen a román rendőr-főkapitányság és a határrendészet vezetője is részt vett - többek között a kétoldalú együttműködésről, valamint az Európai Unió Igazságügyi és Belügyi Tanácsa (JAI) soron következő üléséről esett szó, tekintve, hogy 2019 első felében Románia tölti be az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét.

A kétoldalú együttműködés konkrétumairól tárgyalva a román és a magyar tárcavezető egyaránt hangsúlyozta, hogy mindkét ország állampolgárai kedvezően fogadták a közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot, amelyet idén nyáron kezdeményeztek a közúti balesetek megelőzése érdekében és a határ menti településeken működött.

A Carmen Dan és Pintér Sándor közötti egyeztetés fontos témája volt továbbá a karácsonyi ünnepek előtt várhatóan megnövekvő határforgalom megfelelő kezelése. E tekintetben a magyar belügyminiszter közölte, hogy a 2018. december 15-e és 2019. január 15-e közötti időszakban felfüggesztik a szisztematikus ellenőrzést a Romániával közös határszakaszon, aminek köszönhetően gördülékenyebb lesz majd a határátlépés - mutat még rá a közlemény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS