2019. október 21. hétfőOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader szerint nem kellene kikérni a CSM véleményét a legfőbb ügyész elmozdításakor

2018. november 19. 13:47, utolsó frissítés: 13:47

Tudorel Toader igazságügyi miniszter azt nyilatkozta hétfőn a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ülésén, hogy legjobb volna, „ha nem is kellene kikérni” a CSM véleményét a legfőbb ügyész elmozdításakor.

Az ülés elején Tudorel Toader szóváltásba keveredett Codruţ Olaruval, a CSM alelnökével, a testület által az Augustin Lazăr legfőbb ügyész elmozdításával kapcsolatos véleményezés kapcsán.

Toader arra figyelmeztette Olarut, hogy a CSM véleményezése csak konzultatív jellegű, mire Olaru azt mondta, hogy „Sajnos„. „Sajnos. Egyáltalán sem kellene hogy legyen” - vágott vissza Toader.

Toader éles hangon bírálta Augusti Lazăr főügyészt is, akinek - a miniszter szerint - „imponál a tábornoki rang”, de valójában „nagyon sok hivatali feladatát másokra ruházta át”.

Toader felrótta Lazărnek azt is, hogy elejétől fogva ellenezte a bírák és ügyészek által elkövetett visszaélések kivizsgálására hivatott ügyosztály létrehozását és folyamatosan igyekszik akadályozni ennek működését.

A CSM ügyészi részlege konzultatív jellegű véleményezést ad ki Tudorel Toader igazságügyi miniszter kérésével kapcsolatban, amelyben indítványozza Augustin Lazăr legfőbb ügyész leváltását. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS