2019. június 26. szerdaJános
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

33 ezer lejjel támogatja Háromszék a nemzeti ünnep megszervezését

2018. november 22. 15:11, utolsó frissítés: 15:14

Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 33 ezer lejes támogatást szavazott meg a December elsejei nemzeti ünnep finanszírozására. Erről Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke számolt be a tanácsülést követő megyeinfón.

Tamás Sándor elmondta, hogy a támogatást az MPP képviselőinek a tartózkodása mellett az összes többi képviselő megszavazta. Kovászna Megye Tanácsának elnöke azt is kifejtette, hogy mint minden évben, most is Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a fő finanszírozója a minden évben megrendezett román nemzeti ünnepnek, éppen ezért sértőnek találja Sebastian Cucu Kovászna megyei prefektus napokban tett kijelentéseit, amely szerint a megye elöljáróit meghívják ugyan a december elsejei ünnepségre, de ott nem kívánnak szót adni nekik.

Cucu akkor úgy fogalmazott, hogy visszautasítják az olyan elöljárók részvételét, akik nem értik meg, hogy viselkedésükkel, felszólalásaikkal diszkriminálhatják a közösség egy részét, megsérthetik a román államot és annak szimbólumát.

Tamás Sándor elmondása szerint, minden rosszban van valami jó, ugyanis Cucu ezzel kimondta azt, amit sokáig csak sejtettek, de nem mondtak ki, hogy a magyar közösség egyesek számára egy megbízhatatlan közösség.

Tamás Sándor szerint Cucu kijelentései megsértették a magyar közösség választott vezetőit és a magyar közösséget is.

A teljes megyeinfó az alábbiakban tekinthető meg:

(hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS