2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Macron és Johannis megnyitotta Párizsban a Románia - Franciaország kulturális idényt

2018. november 27. 16:42, utolsó frissítés: 16:42

Megnyitotta kedden Párizsban a Románia - Franciaország kulturális idényt Emmanuel Macron francia és Klaus Johannis román államfő.

Az idény a kétoldalú stratégiai partnerség keretében valósul meg, és több mint 400 közös projektet jelent a kultúra, az oktatás és fejlesztés, a gazdaság, a vállalkozás, a gasztronómia, a turizmus és sport területein. Ezeknek 2018. november 28. és 2019. április 17. között Franciaország, majd 2019. április 18. és július 14. között Románia ad otthont.

A Georges Pompidou művészeti központban tartott megnyitón Johannis elnök azt mondta, a következő hat hónap a két országot összekötő emlékek valóságos fesztiválja lesz.

Emmanuel Macron arról beszélt, ez az első kulturális idény, amelyet Franciaország egy másik uniós tagállammal közösen szervez.

„Nagy lehetőségünk rejlik abban, hogy nem vagyunk egyformák. A kultúra segít újra felfedeznünk egymást olyan területeken, ahol az utóbbi években csak fogyatékosságként kezelt különbözőségek jöttek szóba. Európa sokrétű, és ez egy lehetőség” - mondta a francia államfő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS