2019. június 26. szerdaJános
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Már úton vannak hazafelé azok a gyerekek, akik egy gyulafehérvári iskolában éjszakáztak

2018. december 02. 15:24, utolsó frissítés: 15:28

Jól vannak és már utaznak hazafele azok az Olt megyei gyerekek, akik Gyulafehérváron egy iskolában töltötték az éjszakát, mert nem volt szállásuk - közölte Adelin Bărbulete Olt megyei főtanfelügyelő az Agerepres hírügynökséggel.

Bărbulete tájékoztatása szerint utánajárta az esetnek, és kiderült, hogy a 22 gyermek és a tanár eredetileg egy napra indult el Dăneasa településről Gyulafehérvárra, ezért nem volt szükségük szállásra.

A főtanfelügyelő elmondta, beszélt az iskola igazgatójával és a csoportot kísérő tanárral is. A gyerekek jól vannak, már vonaton ülnek, 18:30-kor érkeznek Drăgăneşti-re, ahol az iskolabusz várja őket - tette hozzá. A szülők egyébként írásos beleegyezésüket adták a kiránduláshoz és a tanfelügyelő szerint senki nem neheztel a kísérőtanárra.

Ion Bodea, a csoportot vezető történelem- és vallástanár úgy nyilatkozott vasárnap az Agrepres hírügynökségnek, hogy a mentők kiszállását igénylő gyermek rosszullétének oka a pánik volt. A gyerekekkel a tanár elmondása szerint egy koncertet hallgattak a Szentháromság-katedrálisban szombat este, amikor a hatodikos fiú elaludt, és amint felébredt, pánikba esett.

A tanár azt mondta: azért nem foglalt szállást, mert két lehetőség is volt a hazautazásra: egyik vonat még aznap indult és Piskin kellett volna átszállni, a másik, direkt vonat vasárnap reggel indult, és ezen opció esetén egy gyulafehérvári szemináriumban töltötték volna az éjszakát. Amikor a a fiú rosszulléte miatt a 112-es segélyhívó számot felhívta, az egész csoport a katedrálisban volt egy koncerten. A koncert végeztével vagy az állomásra, vagy a szemináriumba tervezett elindulni, a gyerekek fáradtsági szintjétől függően - mondta Bodea, azt is hozzátéve, hogy a csoport tagjainak volt élelmük és nem tartózkodtak egész nap a hidegben, mert néhány órára bementek egy bevásárlóközpontba, majd pedig a székesegyházba.

A csoport végül a Horea, Cloşca és Crişan Főgimnáziumban töltötte az éjszakát.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS