2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu nem aggódik a bizalmatlansági indítvány miatt

2018. december 10. 09:39, utolsó frissítés: 09:39

Jelen pillanatban semmi esély nincs arra, hogy célba érjen egy bizalmatlansági indítvány, ugyanis az ellenzéknek még legalább 50 szavazatra volna szüksége - jelentette ki vasárnap este Călin Popescu-Tăriceanu a România TV műsorában.

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), valamint a szenátus elnöke szerint a Liviu Dragnea képviselőházi elnöki tisztségéből való leváltására irányuló kísérlet azt bizonyítja, hogy az ellenzék „kétségbeesett próbálkozásokat tesz” a jelenlegi kormány megbuktatására és hatalom megszerzésére, „ahogyan az 2015-ben is történt, Victor Ponta lemondása után”.

Tăriceanu úgy vélekedett a vasárnap esti interjúban: a jelek szerint az államelnök bátorítja az ellenzék törekvéseit, de sem a Nemzeti Liberális Párt, sem a Mentsétek meg Romániát Szövetség nem képes meggyőzően bebizonyítani, hogy alternatívát jelenthet a jelenlegi kormányra.

„Itt nem beszélhetünk demokratikus eljárásról. Kulisszák mögötti, föld alatti játszmákról van szó, okkult hatalmakról, amelyek mindenféle módszerrel megpróbálják elmozdítani a többséget és a kormányt” - mondta Călin Popescu-Tăriceanu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS