2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Halállal és szúrt sebekkel ért véget egy tömegverekedés Székelyudvarhelyen

2018. december 10. 14:35, utolsó frissítés: 17:04

Egy személy halálával és több személy sérülésével ért véget az a tömegverekedés, amely az információk szerint „asszonyszöktetés” miatt tört ki vasárnap este a székelyudvarhelyi Budavár negyedben, írja az uh.ro.

A hírportál szerint az állami rendőrséget a 112-es segélyhívó számon értesítették arról, hogy két kisebb csoport között vita kezdődött a negyedben. A kiérkező rendőrök, a helyzet súlyosságra való tekintettel, riasztották a helyi rendőrséget is, akik körülbelül 3 perc alatt érkeztek a helyszínre. Akkorra már elharapózott a konfliktus, egy személy szúrt sebekkel a földön feküdt, két másik sérült pedig a közben száz fősre gyarapodott tömegben volt.

A verekedésben megsérült negyvenéves férfit lágyéktáji szúrt sebbel szállítottak kórházba. A férfinek a fő verőerét vágták el, elvérzett és nem tudták már megmenteni.

Az eset után három személyt szállítottak a székelyudvarhelyi városi kórházba, egy 22-23 éves férfi mellkasi sérüléssel tartózkodik az intenzív osztályon, egy nő arc-koponya sérülésekkel a fül-orr-gége osztályra van beutalva, az ideggyógyászaton pedig koponyasérüléssel fekszik egy másik férfi.

A portálnak beszámoló egyik szemtanú szerint az összetűzést az váltotta ki, hogy az ugyanabban a tömbházban élő két családból az egyik férfi megszöktette és Magyarországra vitte egy másik férfinak a feleségét. A pár nemrégiben ékezett vissza Székelyudvarhelyre és a történtek miatt összetűzésbe keveredtek a nő férjével.

A vitába beleszólt a később elhunyt férfi, aki a fiát próbálta védeni. A szemtanúk állítása szerint a tagok késekkel és lapátokkal estek egymásnak a lépcsőház előtti sikátorban.

Az ügyben nyomozást kezdeményezett a Hargita megyei ügyészség, akik eljárást indítottak a tömegverekedést kiváltó személyek ellen. (uh.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS