2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tánczos Barna szerint a Nyugati Szövetség mintájára létrejöhet a „Székelyföldi Szövetség” is

2018. december 11. 14:13, utolsó frissítés: 14:18

A Nyugati Szövetség mintájára több hasonló szövetség is létrejöhet 2021 után az országban, és ilyen szövetség lehet a „Székelyföldi Szövetség” is, nyilatkozta Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor a Digi24 egyik hétfő esti műsorában.

Tánczost a műsorvezetők a kormány által létrehozott új 10 milliárd eurós költségvetéssel működő beruházási alapról is kérdezték, amely eltér az önkormányzatok által eddig megszokott, fejlesztésekre lehívható összegeket nyújtó Helyi Fejlesztések Országos Programjától (PNDL). A szenátor elmondta, hogy még nagyon sok ismeretlen tényező van a kormány által bejelentett új alappal kapcsolatban, vélhetően változások fognak következni a kisebb települések számára lehívható források tekintetében.

Ami a nagyobb városokat illeti, a szenátor szerint az elkövetkező időszakban újabb szövetségek jöhetnek létre, hiszen Corina Creţu európai biztos elmondása szerint 2021-től a megyeközpontok Bukarest helyett közvetlenül Brüsszelhez fordulhatnak majd az EU-s források lehívásáért. Tánczos szerint erre a lehetőségre válaszként jött létre a Nyugati Szövetség is, és feltehetően létre fog jönni "a keleti, és miért ne, a Székelyföldi Szövetség is. Sok szövetséget fogunk létrehozni" - mondta Tánczos. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS