2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Arcfelismerő rendszert is fog alkalmazni a SPP a jövő évi nagyszebeni csúcstalálkozó idején

2018. december 11. 14:53, utolsó frissítés: 14:53

Hivatalos látogatást tettek Romániában az Európai Unió Tanácsa biztonságügyi osztályának képviselői, hogy ellenőrizzék az EU-elnökség átvételével kapcsolatos, biztonságra vonatkozó előkészületeket. Az uniós szakértők látogatása alkalmából a kormányőrség (SPP) is bemutatta felkészültségi színvonalát.

Az EU küldöttségét arról biztosította a kormányőrség, hogy „minden lehetséges fenyegetést” figyelemmel tart annak érdekében, hogy biztonságban bonyolítsák le Románia januártól kezdődő elnökségét az EU Tanácsának élén.

Az európai szakértők meglátogatták a SPP székházát, a kiképzőközpontot, és felmérték mindazokat az intézkedéseket, amelyek szükségesek a következő időszak eseményeinek zavartalan lebonyolításához.

A kormányőrség arról is tájékoztatta a küldöttséget, hogy a 2019. májusi, nagyszebeni csúcs ideje alatt - az európai csúcstalálkozók történetében először - arcfelismerő rendszert fognak alkalmazni az esetleges veszélyek kiszűrésére.

A nemzetközi joggyakorlat értelmében a nemzetközi intézményeknek otthont adó és magasrangú külföldi delegációkat fogadó államnak kötelessége biztosítani ezen intézmények és küldöttségek biztonságát.

Románia EU-elnöksége ideje alatt a SPP felel majd az ország területén zajló nemzetközi események résztvevőinek biztonságáért. A kormányőrség ez idő alatt az EU Tanácsának biztonsági osztályával fog együttműködni.

Románia 2019 január elsejétől látja el az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS