2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ nem sieti el a döntést a bizalmatlansági indítványról

2018. december 13. 13:31, utolsó frissítés: 13:32

Az RMDSZ a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány szavazása előtt egy-két nappal fog dönteni arról, hogy hogyan fog szavazni - rrről Cseke Attila RMDSZ-es szenátor beszélt a rfi.ro-nak.

A szenátor elmondása szerint az RMDSZ azért vár a döntés meghozatalát illetően, mert fontosnak tartja, hogy tudomást szerezzen arról, hogy az ellenzéknek mik a tervei a bizalmatlansági indítvány esetleges megszavazása esetén. Kíváncsi a politikai programokra és a javasolt kormányfő személyére, valamint arra, hogy kik kerülnének a szerintük fontosabb minisztériumok élére.

Az interjúban azt is elmondta a szenátor, hogy az RMDSZ és a PNL között voltak problémák az elmúlt két évben, mivel az PNL több, a magyar kisebbség számára fontos kezdeményezést is támadott, ilyen pl. a marosvásárhelyi líceum ügye is. A szenátor szerint a két párt közötti viszony kialakulásához az is hozzájárult, hogy a PNL eltávolodott azoktól az értékektől amelyek a korábbiakban elősegítették az együttműködést. Cseke Attila szerint arra kell törekedni, hogy a jövőben jobb kapcsolat alakuljon ki közöttük. (rfi.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS