2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A tanügyminiszter pótlóórák bevezetését és a tankönyvbeszerzési eljárás változtatását tervezi

2018. december 14. 09:38, utolsó frissítés: 09:40

Pluszórákat tartanának a második félévétől azoknak az iskolásoknak, akik nem tudják tartani a tanulási ritmust társaikkal - jelentette be csütörtök este az oktatási miniszter a Románia TV egyik műsorában.

Ecaterina Andronescu szerint harmadik osztálytól tervezik bevezetni ezt a gyakorlatot, tapasztalatai szerint ugyanis harmadiktól nyolcadik osztályig igen megnő a különbség azok tudásszintje között, akik tudják tartani a lépést a tantervvel, illetve akik nem képesek erre.

A tárcavezető szerint haladéktalanul meg kell hozni az intézkedést, a pótlóórákat „már a második félévtől, januártól vagy februártól” be akarják vezetni.

Változik a tankönyvbeszerzési eljárás

Ecaterina Andronescu azt mondta, az új metodológia szerint - amelyet a napokban bocsátanak közvitára - előbb ellenőrzik a tankönyvek tartalmát, és csak ezt követően rendelik meg ezeket. A tartalmi ellenőrzés során megvizsgálják, hogy a tankönyv „követi-e a tantervet, hogy megfelel-e a tanulók korának, hogy a tudományos tartalom helyes-e, hogy ne kerüljön Turnu Măgurele Turnu Severin helyére és így tovább” - magyarázta a miniszter. Hozzátette, e kiértékelés alapján a legnagyobb pontszámot elért három tankönyvet hirdetik ki győztesnek, és majd csak ez után következik a beszerzési ár megszabása.

Andronescu hozzátette, a rendelés leadásakor határidőket is megszabnak majd, és ha a kiadók nem tartják be ezeket, az állami tankönyvkiadó fogja átvenni a rendelést. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS