2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Félretájékoztatással vádolja az MPP elnöke Borboly Csabát

2018. december 15. 11:30, utolsó frissítés: 11:30

Valótlanság, hogy minden Hargita megyei település részesült abból az ÁFA-visszaosztásból, amelyről Hargita Megye Tanácsának képviselő-testülete december 12-i ülésén, Székelyudvarhelyen döntött – jelentette ki Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke, Hargita megyei tanácsos.

A megyei tanács sajtószolgálata által kiküldött közlemény így fogalmaz: „a polgármesterek igénye alapján történt elosztásból a megye minden önkormányzata részesült támogatásban.”

Az MPP állítása szerint több Hargita megyei önkormányzat, köztük Székelyudvarhely, Tusnádfürdő, Szentegyháza, Csíkcsicsó, Kápolnásfalu, Gyergyóujfalu semmit nem kapott ebből a visszaosztásból. „Úgy gondolom, hogy nem véletlenszerűen maradtak ki. Az említett települések önkormányzatait a Magyar Polgári Párt színeiben megválasztott polgármester vezeti. Ez újabb egyértelmű jelzés arra, hogy a megyében szándékosan hátrányba szorítják az MPP-s tisztségviselők által vezetett közösségeket. Ennek Borboly Csaba »megyeelnök« számos jelét adta az utóbbi években. Az említettek mellett ugyanakkor még több Hargita megyei önkormányzat esett el az ÁFA-visszaosztástól, ami hátrányt jelent az adott közösségeknek” – jelenti ki Mezei János. A párt elnöke továbbá leszögezte: semmiképpen nem fogadható el, hogy politikai színezet vagy bármilyen más megkülönböztetés alapján szülessenek döntések közösségek sorsa, gazdasági fejlődési lehetőségei felől.

A borítókép forrása: Szabadság.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS