2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Iordache: Milyen lenne, ha dekriminalizálnánk a hivatali visszaélést?

2018. december 15. 13:20, utolsó frissítés: 13:31

A képviselőház alelnöke, a szociáldemokrata Florin Iordache azt állítja, hogy a közeljövőben szükség lenne egy rendeletre, amely módosítaná a büntető törvénykönyvet, annak érdekében, hogy megszüntessenek bizonyos nem egységes gyakorlatokat.

“Én úgy gondolom, hogy minél hamarabb lesz egy erre vonatkozó sürgősségi kormányrendelet, annál hamarabb fog megszűnni a bíróságok közötti káosz. (...) Vannak emberek, akiket egy bíróság elítél ugyanazon tettért, míg egy másik felment. Hogy megszüntessük ezt a nem egységes gyakorlatot, úgy hiszem, minél gyorsabb, annál jobb” - mondta pénteken Iordache, miután büntető törvénykönyv módosítására készülő kormány terveiről kérdezték.

“A hivatali visszaélés túl nagy nyomást keltett. De, ha mi dekriminalizálnánk a hivatali visszaélést sürgősségi kormányrendelettel, mit gondolnak milyen lenne? Nagyon jó lenne. A dekriminalizáció megoldás lenne, mert a hivatali visszaélés túl sok szenvedélyt és vitát keltett. Lássuk az alkotmánybíróság indoklását szerdán, amely - amennyit én tudok - lehetőséget teremt a törvényalkotónak, hogy megszüntesse ezt a bűncselekményt” - tette hozzá Iordache.

Viorica Dăncilă kormányfő bejelentette, hogy a PSD Országos Végrehajtó Bizottsága egyhangú szavazással eldöntötte egy sürgősségi kormányrendelet kibocsátását a büntető törvénykönyvre vonatkozólag. (News.ro)

A borítókép forrása: Adevărul.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS