2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: Most már nincs esélye a bizalmatlansági indítványnak

2018. december 15. 15:22, utolsó frissítés: 15:22

A bizalmatlansági indítványt nem most, hanem szeptemberben kellett volna benyújtani, ahogyan azt a Népi Mozgalom Párt (PMP) akkor kezdeményezte - vélekedik Traian Băsescu szenátor.

“Addig halogatták, amíg biztossá vált, hogy elbukik. Elnéztem a televízióban az ellenzék vezéreit, Orbant, Barnát és Tomacot. Nagyon hetykék voltak és fontosnak érezték magukat, mert ők benyújtottak egy bizalmatlansági indítványt a kormány ellen. Szegények, ellenzékit játszanak. A szomorú valóság az, hogyha Orban és Barna nem játszik össze a Szociáldemokrata Párttal (PSD), akkor ostobák (ostoba politikusok?), főleg, amikor felmérik, hogy mennyi esélye van a bizalmatlansági indítványnak. A jó pillanat szeptember lett volna, amikor a hatóságok szedték össze a disznókat a gazdák portáiról, amikor még frissek voltak az augusztus 10-ei események emlékei, amikor a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) eltávolodott a PSD-től, mert Călin Popescu-Tăriceanu, közmondásos opportunizmusával azt hitte, hogy csak Dragnea a büntetőügyes, és ő nem, amikor az RMDSZ dühös volt az elemi osztályokban való román nyelvtanítás miatt, amikor Bădălău nyílt leveleket küldözgetett Dragneának, Firea Carmen Dan lemondását követelte és a puccsisták felsorakoztak Stănescu mögé' - írja Facebook bejegyzésében a volt államfő. Băsescu szerint ezek a jó pillanatok mind elmúltak és nincs esély az indítvány sikerességére.

Traian Băsescu emlékeztet: ő szeptemberben jelezte, hogy most kell benyújtani bizalmatlansági indítványt, de a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezérei azt mondták, hogy nem megfelelő a pillanat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS