2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A havazás miatt forgalmi fennakadások vannak az egész országban

2018. december 15. 15:44, utolsó frissítés: 16:35

A havazás egész országban fennakadásokat okoz a forgalomban, Csíkszereda környékén több baleset is volt, míg Temes megyében halálos áldozattal járó szerencsétlenség történt.

Két személyautó ütközött szombat reggel az európai út Csíkszentmárton és Csíkkozmás közötti szakaszán. A Hargita megyei tűzoltóság elsődleges tájékoztatása szerint négyen sérültek meg, egy személyt eszméletlen állapotban szállították a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba, miután a tűzoltóság műszaki mentői kiszabadították a roncsok közül. A forgalom kilenc óra után elindult, a rendőrségi vizsgálatok idejére félsávos útlezárás volt érvényben - tájékoztat a Székelyhon portál.

Az alcsíki szerencsétlenséggel párhuzamosan a 13A jelzésű országúton, a hargitafürdői eltérő közelében lévő kanyarban is baleset történt, egy hóeltakarító teherautó az úttestről lecsúszva az árokba borult. A közúti forgalmat a közlekedésrendészek lezárták, míg a helyszínre ért emelő talpra állította a járművet.

Súlyos közúti baleset történt szombaton a Temes megyei Nagykövéresen (Chevereşu Mare), amelyben egy személy meghalt, négyen megsebesültek. A balesetet valószínűleg az útviszonyokhoz nem alkalmazott sebesség okozta.

Egy gépkocsi, amely Temesvárról Nagykövéres fele tartott, a nagy sebesség miatt átsodródott a szembejövő sávra és egy szabályosan közlekedő járművel ütkozött. A baleset következtében egy, az átsodródott autóban ülő 28 éves nő életét vesztette, a 29 éves gépkocsivezető súlyos sérüléseket szenvedett. A szabályosan közlekedő autó három utasát, egy apát, anyát és a gyereküket, könnyebb sérülésekkel szállították kórházba - részletezte Aurora Voicilă, a Temes Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ügyben gondatlanságból okozott emberölés és gondatlanságból okozott testi sértés gyanújával indult eljárás. (agerpres / Székelyhon.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS