2019. december 9. hétfőNatália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Áram, fűtés és víz nélkül maradtak a lugosiak vasárnap

2018. december 17. 10:39, utolsó frissítés: 15:33

Víz, áram és fűtés nélkül maradt a 40 ezer lakost számláló Lugos vasárnap, a havazás és az erős szél miatt. A városban vasárnap reggeltől nem lehetett hozzájutni az ivóvízhez, valamint az áram és hőszolgáltatás sem működött. A lakók abban reménykedtek, hogy napközben megoldódik a probléma, de az éjszakát is így kellett átvészelniük.

A lugosiak a közkutakból próbáltak ivóvízhez jutni, de sikertelenül. A helybéliek elmondása szerint az üzletek is zárva voltak egész nap a városban, így vásárolni sem lehetett. Az egyetlen üzletből ami nyitva volt még vasárnap délután is nagyon gyorsan felvásároltak szinte mindent.

A város lakói gyertyákkal próbálták megoldani a világítást, viszont a fűtés és a víz hiánya eléggé megnehezítette a lugosiak vasárnapját.

A digi24.ro beszámolója szerint 3 nagy kapacitású generátor érkezett vasárnapra Temes megyébe, amelyet Lugosra és Facsádra szállítanak majd.

A havazás és az erős szél miatt az ország több megyéjében is akadozott vasárnap és hétfőn reggel az áram és a hőszolgáltatás. Vancea és Buzău megyében mintegy 6000 háztartás maradt elektromos áram nélkül. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS