2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor: a bizalmatlansági indítvány megbukik, és ezt azok is tudják, akik benyújtották

2018. december 18. 16:36, utolsó frissítés: 16:50

Nem megy át csütörtökön a parlamentben az ellenzéki pártok által benyújtott bizalmatlansági indítvány, és ezzel azok is tisztában vannak, akik benyújtották azt - nyilatkozta kedden Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke elmondta, 233 szavazatra van szükség ahhoz, hogy megbukjon a kormány, ellenben azok, akik aláírták a bizalmatlansági indítványt, mindössze 166-on vannak. Kelemen Hunor kitért arra is, hogy biztosan megszavazzák az indítványt olyanok is, akik eddig nem írták alá, de az véleménye szerint közel sem lesz elég.

„Tárgyaltunk múlt héten a bizalmatlansági indítványt benyújtó képviselőkkel, és ők is elismerték, hogy semmi esély nincs a kormány megbuktatására. Ha mi meg is szavaznánk az még mindig csak 30 RMDSZ-es szavazat, és még mindig nem lenne meg a többség”- nyilatkozta Kelemen.

Az RMDSZ elnöke elmondta, hogy a PNL elnökével, Ludovic Orbannnal is folytatott négyszemközti megbeszélést.

„Tudjuk, hogy nem megy át a bizalmatlansági indítvány. Ez tiszta matematikailag és politikailag is. Folytatni fogjuk a tárgyalásokat”- nyilatkozta az RMDSZ elnöke.

A kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról várhatóan csütörtökön szavaz majd a parlament két házának együttes ülése (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS